A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Відповіді на основні питання щодо виплати житлових субсидій "живими" грошима

Дата: 01.03.2019 16:04
Кількість переглядів: 1055

Субсидія готівкоюОстаннім часом до Білопільської міської ради почастішали звернення громадян щодо надання населенню житлових субсидій у готівковій формі. На основні з них відповідає начальник Управління соціального захисту населення Білопільської райдержадміністрації І.М.Сіденко.

Який нормативний документ передбачає виплату житлової субсидії у готівковій формі ?

Постановою Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 року № 62 з березня цього року запроваджується виплата раніше нарахованих житлових субсидій у готівковій формі. Відповідно до цих змін, громадяни, яким призначена житлова субсидія з жовтня по грудень 2018 року  і вони отримували державну підтримку на особові рахунки підприємств-надавачів житлово-комунальних послуг, у березні цього року отримають її «живими» грошима. Тобто, субсидія за лютий поточного року не буде перерахована підприємствам-надавачам комунальних послуг, а буде виплачена громадянам, які мають на це право. Аналогічно, житлову субсидію буде виплачено готівкою у квітні – за березень, у травні – за квітень.

Я пенсіонер,  яким чином я зможу отримати житлову субсидію?

Особам, які одержують пенсію, виплата  житлових субсидій у готівковій формі буде здійснюватися Пенсійним фондом України у той спосіб, що і виплата пенсій.  Якщо Ви отримуєте пенсію через відділення Укрпошти, то там же отримаєте і кошти житлової субсидії. У разі отримання пенсії через банківські установи кошти житлових субсидій будуть перераховані на Ваші банківські рахунки.

Яким чином  я  зможу отримати житлову субсидію за лютий, якщо я не отримую пенсію?

Особи, які не одержують пенсії, зможуть отримати готівкові кошти  через найближче відділення АТ «Ощадбанк». Кошти будуть зараховані на особові рахунки, у разі їх наявності, або надіслані грошовим переказом, для отримання якого необхідно звернутися до банківської установи з паспортом та ідентифікаційним  кодом.

Чи потрібно надавати до Управління соціального захисту населення  документи або номер банківського рахунку для отримання готівкової субсидії?

Не потрібно звертатися до Управління соціального захисту населення з цього питання. Дані про нараховані житлові субсидії вже передані до Пенсійного фонду України та АТ «Ощадбанк».

Як платити за житлово-комунальні послуги у березні цього року?

У березні всі громадяни, які користувалися житловою субсидією отримають квитанції на оплату житлово-комунальних послуг за лютий із зазначенням повної вартості спожитих комунальних послуг, тобто житлова субсидія  вказана  не буде. По цим квитанціям необхідно сплатити за фактично спожиті комунальні послуги у повному обсязі, а не розмір обов’язкового платежу, як було раніше,  тому що кошти, які будуть отримані на руки є адресною грошовою допомогою держави для оплати комунальних послуг. 

У разі несплати виникне заборгованість по оплаті, яка може призвести до припинення надання житлової субсидії на наступний місяць або наступний період.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь